mag. inf et math

Ena Melvan

Ena je diplomirala matematiku na Prirodnoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, doktorat upisala na FER-u i dobila stipendiju za dvojni doktorat na Macquarie sveučilištu u Sydney-u. U njemu se bavila modeliranjem bakterija, radila na tome da ih prikaže kao zajednicu i prikaže njihove međusobne odnose. U prvom dijeu doktorskog je istraživala utjecaj probiotika i prebiotika na crijevnu floru. Jedna od novosti jest i to što su istraživanja rađena u bioreaktorima, a ne na ljudima, kako je inače praksa. Time je zaobiđeno i etičko pitanje koje je često u medicini.

Po povratku s doktorata u Australiji u svoj rodni Split, Ena je pokrenula startup Metabelly te pobjedila na natjecaju startup-a StartIT.

Često je mijenjala lokacije u sklopu znanstvenih projekata. Živjela je Cambridgeu, Londonu, Kaisterslauternu,  u Bostonu u sklopu Work and Travel programa, imala jednu suradnju u Singapuru… I jednu duhovnu obnovu u Indoneziji. Kao matematičarka grozi se ekonomske strane poduzetništva, no ipak uspijeva “plivati”.

Slobodno vrijeme provodi u prirodi, na planini u šumi ili pod morem, u šetnji s psom i druženju s prijateljima i obitelji te u istraživanju duhovne dimenzije života.

mag. nutr.

Sandra Zugan

Sandra je diplomirala studij nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Vrlo je rano tijekom studija otkrila  ljubav prema dijetoterapiji. Zanimalo ju je kako promjenom prehrane pomoći čovjeku da podigne kvalitetu svog zdravlja.

Znanje iz dijetoterapije brusila je od samog početka: usavršavanjem u veronskoj bolnici Ospedale Civile Maggiore, potom u hrvatskom društvu za celijakiju Celiko centar te u zagrebačkoj udruzi za pomoć djevojkama s poremećajima u hranjenju u Centru BEA. Ujedno je Mindfulness i NLP praktičar.

Njenom istraživačkom duhu i radoznalosti nema kraja pa je upisala poslijediplomski specijalistički studij iz fitofarmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu.

Život ima dobar smisao za humor. Odrasla u obitelji lovaca, ni dandanas nikome nije jasno zašto ona jedina u obitelji ne voli okus mesa. Voli tartufe. Moguće zato što ih rijetko ima priliku jesti. Ono što svaki dan uživa jesti je voće. Voća njoj nikada dosta.

Rodom iz Istre, more je njen prirodni habitat. U slobodno vrijeme voli plivanje, planinarenje, bicikliranje. Živi u Zagrebu gdje je borilačke vještine krav mage zamijenila akrobatikom na šipci. Ljubiteljica je kazališta, glazbe i poezije koju voli pisati sebi za dušu u večernjim satima.

Spremni ste isprobati
Metabelly?